Over mij

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hallo, ik ben Maarten. Samen met mijn vrouw en twee zonen woon ik in een rijhuis te Sint-Amandsberg (Gent). Professioneel ben ik federaal ambtenaar. Als hobby speel ik voetbal, ga ik af en toe duiken, maar loop ik meestal rond in ons stadstuintje op zoek naar kleine beestjes. Of in de natuur rondom, zoals de parken in het Gentse, of de bossen in de buurgemeenten. En ongelooflijk maar waar, meestal vind ik nog iets nieuws of iets dat me verrast!

Van opleiding ben ik landbouwingenieur, specialisatie gewasbescherming. Hierdoor heb ik een degelijke basiskennis van alle (schadelijke) insecten, planten, schimmels en dergelijke. Voor mij persoonlijk bestaan er geen schadelijke of nuttige wezens, ze maken allen samen deel uit van het ecosysteem en verrijken de biodiversiteit. Ik vind ze allemaal even mooi !

Door het delen van mijn ervaringen en belevenissen in de dagdagelijkse natuur dicht rondom ons hoop ik bij mijn lezers dezelfde verwondering te kunnen opwekken. Het is opmerkelijk dat hoe aandachtiger en dichter je kijkt, hoe meer je ziet. Iedere dag laat ik mezelf nog verrassen door wat er allemaal leeft en beweegt in mijn eigen tuin. Gewoon door te observeren komen als het ware steeds nieuwe beestjes en plantjes tevoorschijn, of tonen ze voorheen onbekend gedrag.

In mijn berichten verwerk ik allerlei weetjes over de natuur. Ik heb het meestal over de meest algemene beestjes of plantjes die iedereen waarschijnlijk kent, maar er meestal overheen kijkt. Door leuke of verrassende weetjes aan te brengen hoop ik zo toch interesse op te wekken. Zoals je weet is onbekend vaak onbemind. Door mijn kennis over de natuur steeds verder uit te breiden, ben ik er alleen maar meer van beginnen houden. En dat maakt mezelf gelukkig. Ik hoop voor jou oprecht hetzelfde !

Heb je ook een natuurweetje dat je wil delen? Heb je iets verrassend ontdekt, misschien toevallig iets gezien wat een beestje deed of waar een plantje eigenaardig genoeg groeit ? Laat het me zeker weten !

Fotograferen is mijn lust en mijn leven ! Vooral de wereld van het kleine interesseert mij. Je zal dan ook voornamelijk macrofoto’s vinden op deze site. Niet alleen over de beestjes en plantjes die aan bod komen in de vertelsels, maar nog veel meer.

Aan het fotograferen in het stadstuintje

Heb je commentaar op de foto’s ? Vind je ze leuk of juist niet ? Kan er iets aan worden verbeterd ? Of nog beter, kan je er zelf een leuk vertelsel rond maken of heb je er een weetje over ? Laat het me zeker weten !

Waarom deze site raadplegen of zelfs volgen?

  • als je graag af en toe een kort natuurverhaaltje leest met een knipoog naar de hedendaagse maatschappij
  • als je graag leuke weetjes over de natuur oppikt
  • als je graag macrofoto’s ziet van kleine beestjes, bloemen of paddenstoelen

Geef hieronder je e-mailadres op en ontvang een mailtje met een link naar het nieuwste vertelsel. Zo mis je zeker niets ! Ik gebruik je e-mailadres alleen hiervoor en je kan je op eenvoudig verzoek en op elk moment uitschrijven.