Moederdag komt veel te snel!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Samen met ‘moeder de vrouw’ herontdek ik onze tuin. In de kille wintermaanden was daar niet zoveel te beleven, maar nu de lente goed op gang is des te meer. In feite kunnen we het niet bijhouden, zo snel gaat het allemaal. En dan heb ik het over de bloemen. De ene na de andere soort komt tevoorschijn, om ter mooist, elk met hun eigen kleuren, geuren en vormen. En het is heerlijk om ze van dichtbij te bekijken en te fotograferen!

Het begon natuurlijk met de sneeuwklokjes. Die waren nog niet uitgebloeid of daar waren al de krokussen en narcissen. De blauwe druifjes haalden ze onmiddellijk in, die stonden al van voor de winter klaar met opgeschoten blaadjes. Een laatste paar exemplaren zijn zelfs nu nog aan het uitbloeien, terwijl we ondertussen al tulpen hebben zien komen en gaan. Razendsnel gaat het.

Madeliefjes en paardenbloemen, daar zo tussen het gras, daar kijken we dan nog vaak over, maar in al hun alledaagsheid zijn die ook prachtig als je het mij vraagt.

En hemeltjelief, daar vergat ik nog bijna de vergeet-mij-nietjes! Hemeltjelief, want ze zijn echt wel hemelsblauw. Enfin, sommige toch, want de bloempjes van het akkervergeet-mij-nietje hebben verschillende kleuren, variërend van rozepaars tot hemelsblauw dus. Maar zo opvallend gekleurd, daar kan je echt niet overkijken, die kan je niet vergeten. Het zijn zogenaamde pioniers, ze groeien alleen op naakte bodem en nemen open plekjes in. In de natuur komen ze tevoorschijn waar de bodem omgewoeld werd, en dus geen andere planten meer staan. Ze zorgen ervoor dat je snel vergeet dat daar niets stond.

En het komt dus allemaal zo snel na elkaar. Zo snel gaat het, dat het plots… moederdag is! Dat is ook een vergeet-mij-nietje: iets wat je niet mag vergeten! Maar ik denk er niet aan om bloemen te halen. Want moeder heeft haar bloemen toch al lang gehad? Of… zou ik er nu zelf toch wat te snel over gaan? 

PS : Het zijn boterkoeken geworden ! 🙂

PPS : Voor wie toch een bos bloemen wil halen, raad ik bedrijfjes aan als www.blommm.be: ecologisch, biologisch, lokaal!

PPPS : Gelukkige moederdag aan alle moeders!

2 gedachten over “Moederdag komt veel te snel!”

  1. Mooie kleurensymfonie, maar dat moederkesdag veel te snel komt, Maarten, dat vind ik niet. Want hoe sneller moe-dag voorbij is, hoe sneller vakesdag eraan komt .. en die mag toch ook nog wat hebben hé ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.