Een hart vol verrassingen!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Onze struikkamperfoelie zit vol verrassingen. Akkoord, er zijn nog planten die in de winter bloeien, maar dat lijstje is heel kort. Zeker als we het over struiken hebben. Hazelaars bloeien al van februari, als de lente zich reeds aankondigt, maar de struikkamperfoelie begint er aan in december. De ganse winter door stond die struik te bloeien! Het vroor dat het kraakte, er stond ijs op de bloemen en al, maar na de vorst deed de struik gewoon verder.

De vroege hommelkoninginnen en metselbijen maakten dankbaar gebruik van de dichtbije nectar en het stuifmeel. Tot in mei vielen er nog bloemen te bespeuren. Die zijn wit, en okee, dus niet zo opvallend. De grootste troef zit in de geur. Daar zijn kamperfoelies om gekend, ook al varieert die nogal van soort tot soort. Wel, de struikkamperfoelie laat gans onze tuin verrassend zoet ruiken. Maandenlang!

En als ultieme verrassing krijgen we na de bloei vruchtjes in de vorm van een hartje. En in de kleur van de liefde. Het hartje is wel niet perfect gevormd. Je zou er ook een ongelijkmatige buste met rode huiduitslag in kunnen zien. Of een speciaal geknoopte waterballon. Zie jij er nog iets anders is ? Wie weet kan je me nog verrassen!


2 gedachten over “Een hart vol verrassingen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.