Thuiswerk in een residentiële wijk

Geschatte leestijd: 2 minuten

Diep in het Heidebos ligt er een residentiële verkaveling. Een chique wijk met hangende villa’s. Kleine en grote, brede en hoge, kriskras door elkaar. Gebouwd met respect voor de buren, en voldoende ruim voor iedereen.

Iedere villa wordt bewoond door een herfsthangmatspin. Toen ik ze trof, zo vroeg in de morgen, zaten de meeste nog lekker diep weggescholen in hun warme bedje, waardoor de villa er verlaten uitzag. Als het ware leeg achtergelaten en daarom maar ingenomen door de ochtendlijke dauw. Maar schijn bedriegt. Want iedere villa is wel degelijk bezet. Hier en daar was een bewoner al wakker en aan het werk. Als het werk eruit bestaat van geduldig al hangend te wachten, dan lijkt het mij inderdaad wel geschikt voor thuiswerk.

Druk aan het werk

Hoe jonger de spin, hoe kleiner het hangmatweb nog is. De kleine villaatjes zijn dus bewoond door echte hangjongeren. Met ouder worden, komen er verbouwingen. Er komt al eens een verdieping bij, er worden kamers toegevoegd, deuropeningen voorzien. Volwassen hangmatspinnen wonen uiteindelijk in een groot uitgebouwd complex. Dat moet wel, als er kinderen komen. Dan wordt het thuis plots een crèche, en moeten de thuiswerkende moeders ook nog eens voor de borelingen zorgen. Gelukkig vragen die niet zoveel aandacht als mensenkinderen. Het is perfect combineerbaar met thuiswerk. Die herfsthangmatspinnen hebben dat goed geregeld, daar in hun residentiële hangwijk!


Als (àls) je dit natuurvertelsel leuk vond, klik je dan op het duimpje hieronder aub ? Of nog beter, schrijf je een reactie hieronder? Bedankt!

15 gedachten over “Thuiswerk in een residentiële wijk”

  1. Residentiele wijk? Verstopt in het bos? Hebben ze hun bouwaanvragen laten legaliseren bij AWEBSPI, de Administratie van webbouwende spinnen?
    Weer een mooi verhaal.
    Anny

  2. Waar blijf je deze inspiratie toch halen,Maarten? Alweer leuke weetjes maar vooral knappe foto’s bij een vertelsel waar natuurtalent van af spat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.