Bij wijze van spreken

Geschatte leestijd: 2 minuten

Met de staart tussen de benen sluip ik het huis uit. Geen kat te zien. En ik weet: als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Maar als je de kat niet bij de melk zet, dan valt het allemaal vast wel mee, zo denk ik. En ik heb wel andere katten te geselen. Ik zal dus maar niet als een kat rond de hete brij heen lopen, en een kat een kat noemen, anders kan je er kop noch staart aan krijgen : ik ben op zoek. Op zoek naar mooie bloemen om te fotograferen.

Maar vind het mooiste exemplaar maar eens, tussen al die andere! Dat is geen kattenpis hoor! Een kat zou er haar jongen niet in terugvinden. Het is niet voor de poes. Dus kijk ik eerst de kat uit de bomen. Want het licht doorheen die bomen zorgt voor de heerlijkste kleurschakeringen. Maar dat vraagt toch wel wat zoekwerk. Je moet ook geen kat in een zak kopen. Anders bijt je maar in eigen staart.

Gemakkelijk ? Mis poes ! Eerste gewin is kattengespin zeggen ze, tja, maak dat de kat maar wijs. Nee, kat in het bakkie is het zeker niet! Ik wil nu ook niet de kat de bel aanbinden, want een kat in het nauw maakt gekke sprongen, maar kijk, als je van de duivel spreekt dan zie je zijn staart. Wat een mooi exemplaar! En wat een mooi lichtspel! Ik lig bijna in katzwijm!

Ik blijf verder zoeken naar mooie exemplaren. Maar het venijn zit in de staart, want als het avond wordt, blijft er nauwelijks licht om te fotograferen. Gelukkig knijp ik ook al eens graag de katjes in het donker. En zo komt alles als een kat op haar pootjes terecht. Enfin, dat vind ik toch.

Kattenstaart. Bij wijze van spreken een katje om zonder handschoenen aan te pakken.


4 gedachten over “Bij wijze van spreken”

  1. Maarten, wat heb je weer mooie foto’s gemaakt! Dat kleurenpalet, zeg.
    En hoe jij kan spelen met katten in spreekwoorden, dat is van den hond.

    1. Haha, dankjewel hoor Lydi! Ja, ik probeer bloemen eens op een andere manier in beeld te brengen. En ik gebruik graag spreekwoorden, dan voel ik me als een katvis in het water ! 🙂

  2. Ik wou nog een reactie plaatsen met iets over een kat. Maar ik denk dat alles gezeid is. Bij wijze van spreken. Mooi.

    1. Bedankt Koen! Haha, ja, ik dacht ook alles gebruikt te hebben, maar je zou er ook nog een kater kunnen aan overhouden, of beginnen spinnen van plezier, of… Maar dat zal voor een volgend vertelsel zijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.