Mag ik deze dans van u ?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Deze afvalvlieg wrijft zich alvast in de voetjes. Ze maakt zich klaar voor een danspartijtje. Ze is er dan ook helemaal op voorzien. Kijk maar eens naar die elegante, slanke voeten zeg. Die staan volledig uitgestrekt, precies alsof ze op hoge hakken loopt, maar dan… zonder hakken. Net als een ballerina loopt ze dus op haar tenen. Die tenen zijn er beter voor geschikt dan die van ons, arme mensen, die tot bloedens toe moeten trainen om ‘relevés’ te kunnen lopen.

De voorbereiding is het halve werk. Eerst en vooral de voetjes goed verzorgen. Goed inwrijven en proper maken, zodat de teenkussentjes hun werk kunnen doen. En dan ook de juiste ondergrond kiezen. De dansvloer is heel belangrijk. En er bestaat niets beter dan zo’n paddenstoelenhoed daarvoor. Die zijn lekker glad en zacht tegelijk. Veerkrachtig ook. En ze ruiken zo heerlijk, precies zoals een dansvloer ruiken moet, een beetje muf en pittig tegelijk. Daar kan je als afvalvlieg gewoonweg niet aan weerstaan. Die zijn gewoon gemaakt om op te dansen. Maar ook nog voor iets anders.

Megadancing met meerdere dansvloeren

Afvalvliegen leggen hun eitjes in rottend, organisch materiaal. En als je een paddenstoel ruikt, dan weet je dat die binnen de kortste keren verandert in een zacht, slijmerig papje dat ideaal is voor de uitkomende larfjes. En dat weten ook de danspartners. Die komen verlegen aan de rand staan, wachtend op een uitnodiging. En als die paddenstoel goed ruikt, dan moeten ze niet lang wachten. Wat een leven! Eerst de benen uitslaan, dan wat seks, en hop, weg naar de volgende dansvloer. Tiens, ruik ik daar nu niets ? 

Op de uitkijk naar een danspartner

8 gedachten over “Mag ik deze dans van u ?”

  1. Mooi beestje Maarten, maar is dat wel een afvalvlieg of dansvlieg ?? Als ik die gespierde dijen bekijk denk ik eerder aan “worstel vlieg” 😜

    1. Bedankt Eric ! Ik vind het ook mooie beestjes, en ik was vooral onder de indruk van de elegante dansvoetjes, maar je hebt gelijk dat de dijen ook indrukwekkend zijn! En die kan je ook goed gebruiken om te dansen!

  2. De afvalvlieg…. ik zie ze niet zo graag, maar nu jij ze hier weer zo positief voorstelt, krijg ik meer respect voor haar. Ze wordt zelfs elegant en is pienter genoeg om een dansvloer uit te kiezen voor de avances. Merci voor deze bijdrage,Maarten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.