Hier is da eindejaarsfeestje!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Eindelijk hangen er terug feestelijk gekleurde gloeilampjes in het Bijgaardepark! Er was een tijd dat het er hier regelmatig mee volhing. Ellenlange slingers versierden onze activiteiten waarmee we de buurtbewoners samenbrachten. Maar nu kan dat allemaal niet meer… Gelukkig zorgt de natuur nu zelf voor lampionnetjes. De zwammetjes van de foto brengen me alleszins in feeststemming. Toen ik ze ontdekte kon ik mijn ogen niet geloven. Minuscuul klein, slechts enkele millimeters ‘groot’, maar o zo knap, en precies oranje gloeilampjes ! 

Het peervormig draadwatje vormt oranje lampenslingers.

We mogen dan misschien wel geen bijeenkomsten meer organiseren, maar dat betekent daarom niet dat we niet meer buiten kunnen komen. Het is aanpassen, dat wel, en niemand zal ontkennen dat het anders is. Maar ook al is het niet hetzelfde, toch kan ik genieten van dat buiten zijn. Ook alleen. Alleen met de natuur, de beestjes, de planten, de zon, de wind, zelfs met de regen. En noodgedwongen, op mijn eenzame tripjes, beleef ik zo momenten die ik anders niet zou meemaken, zoals toen ik deze prachtige zwammetjes vond in een klein verborgen hoekje van het park.

Ook oranje druppelzwammetjes dragen bij aan het feestgevoel!

En ik weet het, er is niets leuker dan je ervaringen delen met gelijkgezinden of familie. Een diepe zucht, een zijdelingse blik van begrip, een instemmende uitroep van bewondering, een gezellige babbel, het maakt het leven zo mooi. Maar om deze piepkleine gloeilampjes te delen, dat zou wel niet zo eenvoudig geweest zijn. Ik zie nog niet direct tante en nonkel op hun knieën rondkruipen op zoek naar dat kleine grut. Dan is het wel net zo handig om een foto te delen. Het is niet hetzelfde, het is aanpassen, maar zo is het tenminste ook mogelijk om samen te genieten van elkaars mooie momenten. En zo wordt het toch nog feest !

Prettige eindejaarsfeesten!


14 gedachten over “Hier is da eindejaarsfeestje!”

  1. Dankjewel Anny! Ja, ik kruip graag op mijn knieën door de modder, dat zal er wel iets mee te maken hebben zeker ☺️? Ook voor jou een prettig eindejaar!

   1. Hey Maarten,
    ook voor jou, Sandra, Torben en Jarne een stemmig eindejaar en een gelukkig 2021!
    Ondertussen heb ik hier alvast mijn abonnement verlengd:-)

 1. Prachtige foto’s altijd en net genoeg tekst!
  Mijn grenzeloze bewondering voor en verwondering over de natuur wordt hier rijkelijk gevoed.
  En te weten dat dit wordt gedeeld met zoveel anderen is de kers op de taart.

  Bedankt !!

 2. De natuur is één groot wonder als je er maar oog voor hebt.
  Zoveel mensen lopen overal aan voorbij, ze zien niets, kwetteren alleen maar met hun gezelschap.
  Soms stoor ik ze even om ze te wijzen op b.v. een groep reeën die vlakbij staan. Reactie is dan vaak dat ze regelmatig wandelen maar nog nooit eerder een ree hebben gezien. (Hoe is het mogelijk, ik zie ze bijna dagelijks)
  Maar jouw lampionnetjes heb ik nog niet eerder gezien. Die komen hier misschien ook wel helemaal niet voor.
  Alles in de natuur is met elkaar verbonden en alles heeft zijn eigen “lievelingsplekjes”.

  Voor jou ook een mooie jaarwisseling gewenst en voor iedereen wens ik een vrij 2021.

 3. Dank je wel Maarten! Al jouw foto’s brengen me in feeststemming (maar deze wel écht)… wat is die kleine natuurwereld toch verwonderlijk mooi.
  Veel (natuur)geluk voor jou en je familie!

 4. Wat een natuurfeest!
  Ook onze beste wensen voor een ‘ander’ nieuw jaar. Daar dragen jouw vertelsels uiteraard verder bij tot ‘even stilstaan bij het mooie’.
  Warme groet.
  Lydi

 5. Ook een prettig einde jaar gewenst, Maarten, samen met Sandra, Torben en Jarne.
  Jouw vertelsels zullen 2021 opsmukken, zoals ze dat al in 2020 deden. Toch?
  Bedankt en doe zo voort, Johan.

  1. Als de inspiratie blijft komen, zal het niet mankeren Johan! Bedankt voor al jouw aanmoedigende reacties, en ook voor jou en Rita een prettig eindejaar ! Vriendelijke groeten, Maarten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.