Ik zweef soms wel een beetje

Geschatte leestijd: 1 minuten

Ik zweef soms wel een beetje. Dan voelt het ijl aan in mijn hoofd. Alsof er alleen maar lucht in zit, of zelfs mist, want het ziet er allemaal wat wazig uit. Gedachten zijn er dan niet. Alleen gevoelens. Er borrelen continu gevoelens van vreugde en geluk op. 

Tussen de bosanemonen begin ik spontaan te zweven. Ze vormen dichte tapijten op de bosbodem, en als ze bloeien is het vanop afstand net of er plakken sneeuw liggen. De planten vormen witte bloemen die zich zoveel mogelijk naar de zon richten. Het zachte zonlicht dat de bloemen doorheen het bladerdek aanraakt, zorgt ervoor dat ze mooi oplichten. 

Op ooghoogte met de bloemen gaat er een wereld open. Ik maak een duik tussen de planten en daar borrelt de vreugde al op. Het gefilterde zonlicht zorgt voor een wazige sfeer. De mist stroomt zo mijn hoofd binnen.

Het fotograferen gaat moeiteloos. Zonder de dicht opeenstaande planten zelfs maar te raken, kan ik ze langs alle kanten bewonderen. Want ik zweef. Ik zweef!

(beelden uit de Makegemse bossen, april 2024 en Impe, maart 2023)

Als (àls) je dit natuurvertelsel leuk vond, klik je dan op het duimpje hieronder aub ? Of nog beter, schrijf je een reactie hieronder? Bedankt!

8 gedachten over “Ik zweef soms wel een beetje”

  1. Prachtig Maarten wat een plezier om te lezen en wat ben ik dankbaar want je tekst geeft me een heerlijk gevoel dat er nog mensen genieten van de schoonheid van de natuur en het kunnen verwoorden wat ik niet kan merci!

  2. Prachtig verwoord Maarten. Een gedicht over de anemoon. En dan met deze zon zul je je wel echt hemels voelen. Wie weet scheiden ze een stofje af dat alles nog mooier maakt. De natuur is in staat alles te fabriceren wat nodig is om je happy te voelen. Geniet van deze mooie pinksterdagen!!
    Groetjes ineke

    1. Eerlijk gezegd had ik eerst een gedicht gemaakt Ineke, maar ik heb me dan toch maar aan het vertrouwde proza gehouden. Dankjewel en ook voor jou nog mooie pinksterdagen!

      1. Prachtig Maarten wat een plezier om te lezen en wat ben ik dankbaar want je tekst geeft me een heerlijk gevoel dat er nog mensen genieten van de schoonheid van de natuur en het kunnen verwoorden wat ik niet kan merci!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.