Ik ben een echte narcist

Geschatte leestijd: 2 minuten

Ik ben een echte narcist. Ja, ik durf daar voor uitkomen. Want ik vind het terecht. Ik zie mezelf graag. Nogal heel graag. En dat mag, want ik ben de moeite waard om te zien. Je mag me gerust mooi noemen. Ik vind mezelf in ieder geval heel mooi. Allermooist zelf. En uiteindelijk is dat het enige dat telt. Ik ben speciaal en wat anderen vinden kan me niet schelen. 

Ik weet dat dat nogal wat irritaties kan veroorzaken. Ook letterlijk. Mijn bladeren zitten immers volgeladen van het calciumoxalaat. Als je daar gevoelig voor bent maar toch veelvuldig met mij omgaat, dan krijg je er eczeem van. Dat heb je dan zelf gezocht natuurlijk.

Ik ben ook ronduit giftig. Dat komt door het lycorine in mijn bladeren, maar nog meer in mijn bol. Als je daarvan eet, ben je er niet goed van. Wie mij een beetje kent, vermijdt me daarom. Dat is aan de ene kant best makkelijk, want zo kan ik ongehinderd verder floreren. Niemand die me moet. Niemand die me verslindt. Niemand die mij opeist. 

Maar aan de andere kant mis ik dan wel de aandacht. Oh, wat mis ik die aandacht. Daar ben ik eigenlijk verslaafd aan. Die heb ik zo nodig. Gelukkig ben jij er die me aandacht geeft. En terecht ook! Ik verdien dat. Kijk nog maar eens goed. Want ik ben tenslotte een hele mooie, echte narcis.


Als (àls) je dit natuurvertelsel leuk vond, klik je dan op het duimpje hieronder aub ? Of nog beter, schrijf je een reactie hieronder? Bedankt!

10 gedachten over “Ik ben een echte narcist”

 1. Adriaensen lydi

  Maarten, dankjewel voor alweer kunstige, geslaagde natuurfoto’s.
  Wat we niet wisten, is dat ze giftig zijn, die mooie narcissen. Dat vraagt om aandacht voor de allerkleinsten hier bij het paasontbijt binnenkort.

  1. Dankjewel hoor Lydi! Het is nu ook niet dat je er dood van valt, gaat meer over misselijkheid, diarree en zo… enfin, toch beter niet in de mond stoppen 😊

 2. Weer zeer goed gevonden, wat een inspiratie!
  En ook heel mooie foto’s, juweeltjes!
  Bedankt Maarten, Voor die sublieme natuurvertelsels, waarvan we telkens opnieuw mogen genieten!😌

 3. Proficiat Maarten, 100 vertelsels! Dikke pluim.

  Wij lezen jouw vertelsels met veel plezier en interesse!
  De mierenleeuw in onze tuin is wakker aan het worden.
  Nog een beetje geduld, als hij volop in actie is sturen we jou een mailtje om te komen kijken.

  1. Hartelijk dank, An en Noel! Blij te horen dat je nog altijd aandachtig volgt sinds onze ontmoeting in het Heidebos. En ook om aan de mierenleeuw´ te denken, ik kijk er naar uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.